måndag 12 januari 2015

Utvecklingssamtal

Lysingskolan 2015-01-12
Hej!
Vårterminen har börjat och det är dags för utvecklingssamtal. Under några terminer har vi prövat ett mer elevaktivt sätt när det gäller utvecklingssamtalen. Det har varit mycket positivt och under våren tar vi ytterligare ett steg.
Eleven ska själv kunna leda ett formellt samtal om sitt eget lärande och sin skolsituation. Ett sådant samtal förbereds grundligt i förväg som en del av undervisningen i varje ämne. Eleverna sammanställer en utvärdering i varje ämne i en presentation i Google Drive. Presentationen ska spegla elevens bild av skolarbetet, men varje lärare läser det eleven skrivit i just det aktuella ämnet och ger kommentarer till eleven om någonting är oklart.
Syftet med elevledda samtal är

  • att eleverna blir mer aktiva i processen kring utvecklingssamtalet
  • att eleverna får möjlighet att träna på att leda samtal
  • att eleverna tränar på att självvärdera och att formulera mål
  • att öka måluppfyllelsen

Vi ber er att välja minst fyra möjliga tider, och ju fler ni väljer desto enklare blir det för oss att ge alla tider som passar. Vi erbjuder en del sena tider för er som har svårt att komma ifrån tidigare, men ber er att i möjligaste mån välja de tidigare. Skulle ingen av de föreslagna tiderna passa, får ni höra av er så försöker boka in ett annat tillfälle.


Hälsningar Kerstin och Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar